تاریخ و طبیعت همدان
همدان چهاردهمین شهر پرجمعیت ایران است که در غرب کشور و در منطقه کوهستانی قرار گرفته و با استان های کردستان، کرمانشاه، زنجان، لرستان و مرکزی همسایه است. از آنجایی که شکل گیری همدان به زمان حکومت مادها می رسد، این شهر را پایتخت فرهنگ و تمدن ایران نامیده اند.
همدان که در گذشته نام آن هگمتانه، اکباتان و آمدانه به معنی محل تجمع مادها بود، به عنوان اولین پایتخت این حکومت مشخص شد و امروزه پس از چشیدن سرد گرم روزگار گنجینهای از آثار ارزشمند تاریخی را در خود جای داده است.
دسته بندی موضوعی تاریخ و طبیعت همدان
آداب و رسوم مردم استان همدان شامل فال سوزن در تویسرکان، چرهگردان و سمنوپزان در فصل بهار، آیینهای شیرواره و خرمنکوبی در فصل تابستان و پاییز، قازیان در فصل پاییز و چلهکوچک، چله بزرگ و کوسهگلین در فصل زمستان است.
اکثریت شیعه هستند و اقلیت دارای مذهب اهل سنت و یارسان (اهل حق) و بهائیان هستند. همچنین مسیحیان نیز در این شهر حضور دارند.
با توجه به تنوع زیاد زبانی و ادیان در این شهر، لباس مردم محلی آن نیز تبعاد گسترده ای دارد که باید به صورت مفصل بررسی و ارزیابی شود.
گویش اصلی در همدان فارسی و گویش همدانی میباشد. سایر زبان ها شامل ترکی آذربایجانی (نیمه شمالی استان شامل رزن، بهار و ...)، لری (شهرستان های جنوبی نظیر نهاوند، ملایر و ...) کردی (مناطق همجوار با شهر های کردنشین نظیر اسدآباد) و اقلیت های زبانی آن نیز ارمنی و عبری است.
لینک های مهم و راههای ارتباطی به شرح زیر هستند:
این موزه در ابعاد در سال .. در فنی و حرفه ای ایلام ساخته شده است. در این موزه علاوه بر نگهداری سنگ های بومی و غیر بومی، تعدادی ابزار سنگی و باستانی نیز نگهداری شده است.
این موزه همچنین با دارا بودن مجموعه ای غنی از سنگ های مخروطی، آمونیت، فسیل ها، ستاره های مرجانی، لپیسترها تنوع زیادی در این زمینه دارد. بازدید کنندگان می توانند همه روزه به جز جمعه ها و روز های تعطیل از این مکان بازدید کنند.